Είναι το γνωστό μας ΤΣΕΡΙ λικέρ απο κεράσια αλλά με μια γεύση τελείως διαφορετική! Η συνταγή είναι από το βιβλίο μαγειρικής που κληρονόμησα από την πεθερά μου και είναι 100 ετων!Τώρα που είναι η εποχή των κερασιών ,αν δεν την ξέρετε και δεν έχετε άλλη δική σας ,είναι από τις πιο καλέςκαι τις πιο εύκολες! Τα υλικά είναι τα εξής! 1 κιλό κεράσια μαύρα και ώριμα,1και μισό κιλο κονιάκ η ρούμι η και ανάμικτο ακόμα,750γρ ζάχαρη ψιλή,μερικά καρφάκια γαρύφαλλα και 1 ξυλάκι μικρό κανέλα προαιρετικό! ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις άκρες των κοτσανιών εκεί που είναι ο κόμπος τους,και τα πλένομε καλά.Τα αφήνουμε να στραγγίσουν απο το νερό και μετά τα βάζουμε σε ένα βάζο που να κλείνει πολύ καλά.Μέσα στο βάζο ρίχνουμε το κονιάκ .την ζάχαρη,τα αρωματικά,(ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝ¨ΕΛΑ)και αφου κλείσουμε καλά το βάζο το αφήνουμε στον ήλιο 2 μήνες,αν θέλετε και περισσότερο,κουνώντας το κάπου-κάπου ,γαι να διαλυθει η ζάχαρη την οποία φυσικά έχουμε ανακατώσει και απο την αρχή. Μετά τις 2 μήνες σταγγίζουμε το σιρόπι που έγινε και το τσέρι μας είναι έτοιμο!Αν όταν το στραγγίσουμε μας φανεί αραιό και το θέλουμε πιο γλυκό τότε βράζουμε ένα ποτήρι του νερού,με ένα και μισό ποτήρι Ζάχαρη για 5 λεπτά και αφού κρυώσει καλά το ρίχνουμε στο ποτό μας! Είναι θαυμάσιο και όσο μένει τόσο καλύτερο γίνεται! Για όσες το κάνουν καλή επιτυχία!
Κόβουμε τις άκρες των κοτσανιών εκεί που είναι ο κόμπος τους,και τα πλένομε καλά.Τα αφήνουμε να στραγγίσουν απο το νερό και μετά τα βάζουμε σε ένα βάζο που να κλείνει πολύ καλά.Μέσα στο βάζο ρίχνουμε το κονιάκ .την ζάχαρη,τα αρωματικά,(ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝ¨ΕΛΑ)και αφου κλείσουμε καλά το βάζο το αφήνουμε στον ήλιο 2 μήνες,αν θέλετε και περισσότερο,κουνώντας το κάπου-κάπου ,γαι να διαλυθει η ζάχαρη την οποία φυσικά έχουμε ανακατώσει και απο την αρχή. Μετά τις 2 μήνες σταγγίζουμε το σιρόπι που έγινε και το τσέρι μας είναι έτοιμο!Αν όταν το στραγγίσουμε μας φανεί αραιό και το θέλουμε πιο γλυκό τότε βράζουμε ένα ποτήρι του νερού,με ένα και μισό ποτήρι Ζάχαρη για 5 λεπτά και αφού κρυώσει καλά το ρίχνουμε στο ποτό μας! Είναι θαυμάσιο και όσο μένει τόσο καλύτερο γίνεται! Για όσες το κάνουν καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου